Monday, 18 June 2012 14:20

Szimpla kert - Baari raunioiden keskellä

Szimpla kert - Baari raunioiden keskellä http://www.szimpla.hu/

2000 -luvun alussa Budapestiin alkoi ilmestymään ns. rauniobaareja. Kaupungista löytyi tuolloin ja löytyy edelleenkin paljon vanhoja hylättyjä rakennuksia, joihin rakennettiin tunnelmallisia baareja. Nämä rauniobaarit kunnioittavat vanhan rakennuksen henkeä ja koko baari on yleensä rakennettu talon ehdoilla. Mitään suuria remontteja tai kunnostuksia ei ole tehty, vaan baari on sopeutettu olemassa oleviin rakenteisiin. 

Yksi ensimmäisistä rauniobaareista oli Szimpla kert. Baari on saavuttanut oman paikkansa Budapestin yöelämässä, omaperäisellä sisustuksellaan sekä tunnelmallaan. Baarissa on mahdollista katsella ulkoilma-elokuvia, tutustua näyttelyihin tai vain istahtaa vaikka kylmän oluen kanssa johonkin pöytään ja vain ihastella baarin sisustusta. Sisutuksessa ei ole käytetty mitään uutta, vaan kaikki on vanhaa ja kierrätettyä. Baariin on rakennettu istumapaikkoja mm vanhoista kylpyammeista ja autoista. 

Szimpla kert tarjoaa juomien ohella myös ruokaa. Kannattaa kuinekin varautua siihen, että baari on melko usein täynnä. Szimpla Kert ei ole suinkaan ainoa rauniobaari kaupungissa, vaan niitä löytyy useampia sieltä sun täältä. Tutustumme myöhemmissä artikkeleissa, myös muihin Budapestin rauniobaareihin. 

Additional Info

  • Sijainti: Kazinczy u. 14, budapest

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset