maanantai, 25 huhtikuu 2011 19:25

Ferihegystä Budapest Ferenc Liszt lentokenttä

Budapestin kansainvälisellä lentokentällä on avattu uusi SkyCourt-alue, joka yhdistää vanhemmat terminaalit 2A ja 2B. Samalla lentokenttä nimettiin uudelleen Budapest Ferenc Liszt lentokentäksi – osoittaen kunnioitusta maailmankuulun unkarilaisen säveltäjän Ferenc (Franz) Lisztin syntymän 200-vuotisjuhlalle.

Ferenc Liszt -lentokentällä on kaksi terminaalia: T1, jota käyttävät halpalentoyhtiöt, sekä T2 (2A ja 2B), josta lentävät perinteiset lentoyhtiöt mukaanlukien Unkarin oma lentoyhtiö Malév Hungarian Airlines. Uusi SkyCourt-alue miltei kaksinkertaistaa kakkosterminaalin kapasiteetin 4,5 miljoonasta 8,5 miljoonaan matkustajaan vuositasolla.

Jatkosuunnitelmissa on remontoida terminaalit 2A ja 2B sekä rakentaa lentokenttähotelli. Myöhemmin myös rahtiliikenteelle on tulossa laajennuksia. Terminaalirakennus on suunniteltu niin, että hamassa tulevaisuudessa siihen voidaan rakentaa lisää siipiä sekä satelliittiterminaaleja, jolloin alueen maksimikapasiteetti nousisi jopa 20 miljoonaan matkustajaan vuositasolla.

Ferenc Liszt -lentokentän omistaa Budapest Airport Zrt, josta neljännes on Unkarin valtion, ja kolme neljännestä saksalaisen Hochtief AirPort -yhtiön sekä neljän sijoittajayhtiön hallussa.

Lähde ja kuva: www.airlineworld.wordpress.com

Viimeksi muutettu maanantai, 21 toukokuu 2012 17:54

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset