sunnuntai, 09 toukokuu 2010 14:57

Malév on siirtynyt takaisin Unkarilaisomistukseen

Malév lentoyhtiö on jälleen Unkarilaisomistuksessa. Talousministeri Péter Oszkó ilmoitti jo helmikuussa, että Unkarin valtiolla on pyrkimys ostaa Malév takaisin Venäläisiltä. Kauppojen yhteydessä unkarin valtio sai suuren enemmistön Malévin osakkeista ja omistaa nyt 95% koko osakekannasta. Malévin arvioitu kokonaisarvo on tällä hetkellä noin 94 miljoonaa euroa. Pyrkimyksenä on saattaa Malévin tulos jälleen voitolliseksi.

Vuonna 1997 Unkarin valtio myi Malévin Venäläiselle AirBridge yhtiölle, jonka omistaa oligarkki Boris Abramovich. Kaupan yhteydessä sovittiin, että uusi omistaja parantaa Malévin kannattavuutta ja saattaa Malévin tuloksen voitolliseksi. Abramovichin yhtiö ajautui kuitenkin taloudellisiin vaikeuksiin ja hänen osuutensa Malévista siirtyi Venäläiselle Vneshekonom -pankille. Kyseinen pankki omistaa Malévin myymisen jälkeen vielä 5% osakkeista. 

Malévilla on vielä pitkä matka, jotta se pääsisi eroon veloistaan ja jotta siitä tulisi kannatta yritys. Tietojen mukaan Malév on velkaa Budapestin lentokentälle noin 20 miljoonaa euroa. Edessä on kovat ajat ja tarkoituksena on saattaa lentoyhtiön talous kuntoon vuoteen 2012 mennessä. 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 21 toukokuu 2012 18:00

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset