1. Uusimmat
  2. Unkari-tv
  3. Avainsanat
Saturday, 28 May 2011 21:38

Balatonin ympäristön luomu- ja tuottajamarkkinat

Balatonin matkailuyhdistys on koonnut listan alueen luomu- ja tuottajamarkkinoista, joihin kannattaa käydä tutustumassa.

Gyenesdiás
Gyenesdiás sijaitsee Balaton-järven länsipäässä, Kesthelyn kaupungin ja Hévízin kylpyläkaupungin lähettyvillä. BAB markkinoilta voi ostaa luomu-, vuohenmaito- ja leipomotuotteita sekä hunajaa, viinejä ja Balatonin kalaa. Lisäksi erilaisia esittelyjä ja esityksiä. Avoinna kesäsesongin ajan joka iltapäivä ja ilta, muuna aikana sunnuntai-iltapäivisin. www.gyenesdias.info.hu (myös englanniksi).

Káptalantóti
Káptalantóti on Tapolcan kaupungin lähellä sijaitseva pikkukylä. Markkinoilla voit kokea todellisen rauhallisen maalaismarkkinatunnelman joka sunnuntai. Markkinapaikka sijaitsee Liliomkert-puutarhassa, Zánkaan vievän tien varrella.
www.liliomkert.lapunk.hu (unkariksi)

Tihany
Herkkuja paikan päällä syötäväksi ja kotiin vietäväksi: tuoksuvat pullat ja muut leivonnaiset maitokahvin kanssa, kolbassit mangalica-possusta ja tavallisesta, maksamakkarat, rasvassa paistetut juustot ja lihapullat – todellisia paikallisia herkkuja. Hedelmiä, vihanneksia, hilloja, kotileipää, mehuja, vuohen- ja lampaanjuustoja. Makuelämyksien lisäksi tarjolla myös vanhoja kirjoja, antiikkia ja käsitöitä. Erityismaininnan saa myös laventelisaippua, jota suositellaan jokaisen naisen ihonhoitoon. Markkinat järjestetään lauantaisin.
http://www.tihanyregio.hu/hu/tihanyi-piac-placc (unkariksi)

Vindornyalak
Vindornyalak sijaitsee Balatonin pohjoispuolella, Keszthelystä pohjoiseen, Tapolcasta länteen. Markkinat järjestetään Pyhän Yrjön päivästä Pyhän Martin päivään jokaisen sunnuntaina. Unkarin maaperässä kasvaneiden tuotteiden lisäksi ravintoa myös sielulle konserttejen ja taidenäyttelyiden muodossa.
http://www.vindornyalak.hu/?q=node/4 (unkariksi)

Hévíz
Hévíz on kylpyläpaikkakunta Balatonin länsipäässä. Hévízin tuottajien markkinat järjestetään lauantaisin. Kotimaisten elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on taideteollisuustuotteita. Kaikkea saa maistaa, joten kotona ei tule yllätyksiä.

Csopak
Csopak sijaitsee Balatonin pohjoisrannalla, vähän Tihanysta koilliseen. Balaton Borkúria-pihalla (Simonga köz 2) järjestetään tuottajien markkinat joka lauantaisin klo 7-14. Tarjolla esimerkiksi uunilángos, kuivattua kotipastaa, savustettua kalaa ja lihaa, keramiikkaa, maljakoita, mukeja, perinteisiä hunajalaatuja ja erikoisuuksia, hilloja ja mehuja, juustoja, luonnonjugurtteja luomuhedelmillä maustettuina, spelttituotteita, kesäisin tuoreita vihanneksia ja hedelmiä sekä eläviä Balatonin kaloja.
www.balatonborgaleria.hu (unkariksi)


 


 

Koko lista löytyy netistä unkarin kielellä osoitteesta http://gyereabalatonra.hu/akcio/58.

Kuvalähde: www.liliomkert.lapunk.hu

Last modified on Tuesday, 22 May 2012 15:13

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset